Bahie Arabians

Ashraqat al Temareef


Arabialainen täysiverinen SEA
tamma, 151 cm
syntynyt 13.03.2015 (3-vuotias - 13.06.2015)
matkaratsastus 50km ihanneaikamatkat
kasvattaja Temareef Arabians
omistaja Calla (VRL-11247)
i. Hakem al Taj++
ii. Anis al Taj
iii. Azeem
iie. Durrah al Taj
ie. Furat EEA
iei. Al Tayyib
iee. Farhah EEA
e. Zafirah
ei. Ranjiya
eii. Saif Al-din
eie. Perez Alhacs
ee. Shakeras
eei. Zaynab
eee. Salwah

isä Hakem al Taj tuotiin aikoinaan Wid Arabiansiin Abu Dhabin lähettyviltä ja Widistä ori muutti keväällä 2014 al Najyaan. Taj on kimo, 149cm korkea arabiherra ja sillä kilpaillaan kouluratsastusksessa tasolla Helppo A. Hakem on menestynyt hyvin kouluratsastuksessa ja sijoituksia on tullut hurjaa tahtia. Orilta löytyy ihailtavaa työmoraalia ja se työskentelee osaavan ratsastajan kanssa saumattomassa yhteistyössä. Ori on kilpailun ohella myös jalostuskäytössä.

isänisä Anis al Taj on erinomaisesti kouluratsastuksessa sekä näyttelykehissä menestynyt kimo arabiori. Anis ei olekaan mikään niinsanottu kisahevonen vaan sillä on kierretty maailmanlaajuisissa kouluratastuskilpailuissa ja näyttelyidenkin puolesta on tullut kierrettyä maailmaa. Raamikkaalla ja elegantilla ulkomuodollaan 153cm korkea ori on jopa kantakirjattu kotimaansa, Egyptin kantakirjaan I-palkinnolla. Oria käytetään arabijalostuksessa ja sillä on jo lähemmäs toistakymmentä jälkeläistä. Tästä herrasta moni arabikasvattaja tahtookin vähintään yhden varsan itselleen.

isänisänisä Azeem oli aikansa näyttävimpiä arabioreja. Azeemin tarina ei kuitenkaan alkanut suoraan valokeilasta vaan varsana sen koti vaihtui pariinkin otteeseen ja sen koulutus tapahtui normaalia myöhäisemmällä iällä. Ruunikosta, 153cm korkeasta arabialaisesta kuitenkin paljastui vaativien koululiikkeiden taitaja ja se suorastaan tanssi haastavatkin liikkeet läpi puhtaasti. Azeemin kanssa kilpaura aloitettiin seitsämän-vuotiaana tasolla Vaativa B ja pian siinä huomattiin kapasiteettia vielä vaativammalle tasolle. Loppujen lopuksi orin kanssa kilpailtiin aktiivisesti siis Vaativa A tason koululuokissa. Sen upeat liikkeet hurmasivat katsojat ja ori asteli lennokkain, kevyin askelin koulurusetteja vääntäessä. Kilpailu-uran päättyttyä Azeem vietti eläkepäiviään jalostusorina ja siitä onkin kymmeniä jälkeläisiä.

isänisänemä Durrah al Taj on kimo arabitamma, jolta löytyy korkeutta 149cm. Durrah on luonteeltaan tasapainoinen ja rauhallinen. Tamma kilpailee yhä jalostuskäytön ohella kouluratsastuksessa ja se taitaa näppärästi hieman vaativammatkin liikkeet. Tammassa on paljon potentiaalia ja taitoa siltä löytyy ehdottomasti. Pieni tamma on notkea ja reipas liikkeissään sekä se toimii ratsastajalleen kuuliaisena. Tamma on tähän päivään mennessä varsonut viisi varsaa.

isänemä Furat EEA on kilpaillut menestyksekkäästi seura- ja aluetasolla kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B. Kimo, 153cm säkäkorkuinen tamma on nöyrä ja kiltti ratsastatteva jolta löytyy paljon kapasiteettia. Ratsastaessa se on miellyttämisen haluinen, mutta tarkka, antaa kuitenkin ratsastajalle virheitä anteeksi. Tamma asuu pääsääntöisesti Brasiliassa pienelle arabitilalla, mutta toisinaan se on jalostuskäytössä myös muilla talleilla. Jälkeläisiä tamma on varsonut neljä.

isänemänisä Al Tayyib menestyi kouluradoilla ja rautias, 151 senttinen arabiherra onkin periyttänyt upeita liikkeitään myös jälkeläisilleen joita on seitsämän. Tayyib oli upea ratsu helpon toimivuuden ja kiltteytensä vuoksi. Löytyi siitä paljon orimaisiakin piirteitä, mutta oikean ratsastajan käsissä se oli täyttä kultaa. Todella selväpäinen joka tilanteessa ja monen valmentajan kehuma tekniikaltaan ja rehellisyydeltään.

isänemänemä Farhah EEA on Bulgariassa syntynyt 150cm korkea ruunikko kilparatsu. Ehdottoman kiltti ja rehellisellä luonteella varustettu tamma jolla on kolme hyvää askellajia, erityisesti laukka. Farhah on miellyttävä ja kevyt ratsastaa, se on kuuliainen ja energinen. Helppo A luokissa menestynyt tamma on varsonut kolme varsaa ja enempää jälkeläisiä sille ei ole suunniteltu. Tamman omistaja tahtoo keskittyä enemmän kilpailemiseen.

emä Zafirah

emänisä Ranjiya on yksi egyptiläisen verilinjan ehdottomia supertähtiä. Omanilainen ruunikko on lähes täydellinen paketti, sillä siinä yhdistyy niin kaunis, arabialaiselle täysiveriselle ominainen, siro rakenne kuin myös hyvälle matkaratsastuskilpurille välttämätön äärimmäinen kestävyys sekä huikea nopeus. 142cm säkäinen ori on hoitajansa mukaan rauhallinen sydäntenmurskaaja, joka käyttäytyy hyvin tilanteessa kuin tilanteessa, mutta jolta löytyy myös ruutia kisakentillä. Ranjiya ox lopetti vasta hiljattain voitokkaan kisauransa täytettyään 14 vuotta. Toistaiseksi oria on käytetty säästeliäästi jalostuksessa ja jälkeläisiä siltä löytyy tähän mennessä neljä kappaletta.

emänisänisä Saif Al-din - Musta arabialainen täysiverinen, jolla oli kokoa ja näköä. 155cm korkea Saudi-Arabiasta lähtöisin oleva ori osoitti jo nuorella iällä olevansa yksi matkaratsastuksen kärkinimiä rikkomalla nopeusennätyksiä toistensa perään. Talliväen mukaan Saif Al-din ox oli varsin räväkkä ja kovapäinen tapaus, mutta ratsastettaessa se oli erittäin sinnikäs ja liikkui todella sulavasti vaikeassakin maastossa. Ori siirtyi kisakentiltä jalostukseen 12-vuotiaana ja jälkeläisiä sille rekisteröitiin yhteensä 22 kapppaletta sekä kotimaassa että ulkomailla. Se siirtyi ajasta ikuisuuteen saatuaan laitumella sydänkohtaukseen 24-vuotiaana.

emänisänemä Perez Alhacs - Nyt jo eläkkeellä oleva, aikoinaan matkaratsastuksen eliittiin kuulunut, rautias arabialainen täysiverinen Jordaniasta, josta se tosin myytiin jo 3-vuotiaana kisahevoseksi Omaniin. Erityisesti tämä ponikokoinen 146 senttinen tamma muistetaan rohkeana sekä ketteränä kilpahevosena, joka ei luovuttanut karuissakaan olosuhteissa. Perez Alhacs oxin kisaura katkesi harmillisesti sen ollessa 11-vuotias pahan jännevamman vuoksi ja se on siitä asti toimittanut siitostamman virkaa. Tämä oppivainen ja utelias tamma onkin osoittautunut mitä parhaimmaksi emäksi, joka on kasvattanut yhteensä seitsemän villiä varsaa kurissa ja nuhteessa.

emänemä Shakeras - Palkittu sekä erinomaisen rakenteensa että ällistyttävän kestävyytensä puolesta ja tamma kuuluukin täten kotimaansa Omanin kuuluisimpiin matkaratsuihin. 150cm korkea kaunis täysiverinen osaa talliväen kertoman mukaan olla oikea nirppanokka, mutta oikeanlaisen ihmisen löytyessä yhteistyö on lähes saumatonta. Tamman vahvuuksiin kisatilanteissa kuuluu niin uskomaton periksiantamattomuus kuin ripeä sekä vakaa askelluskin. Shakeras ox jätti kilpakentät taakseen vain vähän aikaa sitten tultuaan 12 vuoden ikään ja jälkeläisnäyttöä tältä kimolta löytyy kolmen varsan verran, joista jokainen on osoittanut suurta potentiaalia.

emänemänisä Zaynab oli maankuulu niin upeasta punaruunikosta väristään kuin myös loistava kestävyydestään kotimaassaan Omanissa. Tämä raamikas ori oli säkäkorkeudeltaan 152cm ja omistajansa mukaan äärimmäisen rohkea sekä varmajalkainen hevonen. Zaynab ox voitti useita merkittäviä matkaratsastuskisoja kilpauransa aikana niin Omanissa kuin naapurimaa Jemenissäkin. Vaikka tästä arabialaisesta tehtiin useita hyviä ostotarjouksia, niin se eleli koko elämänsä kasvattajallaan ja nukkui pois pitkän sairastelun jälkeen 27-vuotiaana. Jälkeläisiä tämä 13-vuotiaana siitokseen siirretty ori ehti saamaan yhdeksäntoista kappaletta.

emänemänemä Salwah oli sirorakenteinen ja 150cm säkäinen arabialainen täysiverinen Omanista. Kimolta tammalta odotettiin paljon, sillä sen sukutaulusta löytyy matkaratsastuksen ehdotonta kermaa sekä isän että emän puolelta. Hämmennys olikin melkoinen, kun tämä egyptiläisen verilinjan edustaja pärjäsi matkaratsastuksessa ainoastaan kohtalaisesti, sillä se ei ollut tarpeeksi nopea kärkikastiin. Kisattuaan muutaman kauden päätettiin tämä aurinkoisen ja lempeän luonteen omaava tamma siirtää siitoskäyttöön. Varsomaan se ehti yhteensä seitsemän kertaa ennen kotitallillaan menehtymistään 25-vuotiaana.
suku i-e © Isis, ei-eee © gatinha


Jälkeläiset

06/2015 Pyrrha al Bahie / i. Mis'id
Kilpailukalenteri

VMRJ 25.09.2015 Bahie Arabians 50km ihanne 3 / 6
VMRJ 24.09.2015 Bahie Arabians 30km ihanne 3 / 6
VMRJ 17.09.2015 Mustang 50km ihanne 7 / 11
VMRJ 22.08.2015 Temareef Arabians 30km ihanne 10 / 18
VMRJ 31.07.2015 Temareef Arabians 15km ihanne
VMRJ-Cup
10 / 51
VMRJ 22.07.2015 Temareef Arabians 15km ihanne 5 / 11

Tämä on virtuaalitalli / This is a SIM-game stable
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Taustakuva © Velvet Factory  |  Kuva © Hauru

Bahie Arabians