t. Nogaskaja   DOB 02.02.2010 pure polish
sire Nahodka, dam Nebris
Tasainen käynti ja kaunis ravi. Sirtyy laukkaan kevyesti, herkkä ratsastaa. Maastoiltu pitkin ohjin ja pelloilla laukkailtu, mutta uusia asioita voi säikkyä ja jännittyä. Toisen kanssa ei jännittele. Superkiltti käsitellä, rakastaa rapsutuksia ja halauksia. Varsonut kerran/offsprings: ori Negatraz al Najya (for sale)

o. Topol   DOB 08.07.2010 straight russian
sire Tartino, dam Kapella
Ratsastaessa kulkee omalla moottorilla, paljon ratsastettu istunnalla. Pysähtyy heti kun alas istuu ja antaa pidätteen. Ei syöksyile, pukittele tai keuli. Hyvin nöyrä ori joka tekee mitä pyydetään ja kuuntelee ratsastajaa todella tarkasti. Yksi jälkeläinen/offsprings: ori Trebislav al Najya (for sale)

t. Bajkal   DOB 08.04.2011 pure polish
sire Bendyk, dam Neapolitanka
Elegantti, kevyesti liikkuva ja itsensä kauniisti kantava keskikokoinen hevonen, kaunis kuin koru. Pehmeä ratsastaa, on kuuliainen, nöyrä ja yrittää parhaansa. Varsonut kerran/offsprings: ori Bovrek al Najya (for sale)

o. Poulain   DOB 19.08.2010 pure polish
sire Etap, dam Pierzeja
Kivat liikkeet ja kolme asiallista askellajia, hyvä oma moottori, erittäin kiltti hoitaa. Ratsastaessa herkkä ja reipas, oppii nopeasti uutta. Hyppää myös kivasti ja rohkeasti. Kolme jälkeläistä/offsprings: Negatraz al Najya (for sale), Bovrek al Najya (for sale), Prezmo al Najya

o. Vasilij al Najya   DOB 12.12.2013 straight russian I-polvinen
sire Provans, dam Venera
Nappaa tästä mukaan laadukas ratsu kouluradoille tai askellajiratsastukseen! Ori on määrätietoisella ja ystävällisellä luonteella varustettu ja sillä on lennokkaat- sekä laajat liikkeet. Vasilij tekee ratsun hommia nöyrästi ja rehellisenä.

o. Bovrek al Najya   DOB 13.12.2013 pure polish I-polvinen
sire Poulain (for sale), dam Bajkal
Perusasiat osaava nuorukainen jolla kivat askellajit, kevyt kolmitahtinen laukka. Ei pelkää autoja eikä ole säikky maastossa. Superkiltti käsitellä, oikea nallekarhu oriksi joka haluaa rapsutuksia ja opetella asioita rauhallisessa tahdissa.

o. Trebislav al Najya   DOB 14.10.2013 straight russian I-polvinen
sire Topol, dam Triomf
Kiltti ja seurallinen ori, aina tulee vastaan tarhan portille. Omaa kuitenkin rodulle tyypillistä itsepäisyyttä eli ei ole automaattinen tai pystyynkuollut. Ratsuna on rohkea, täysin maastovarma yksin ja porukassa, jarrut löytyy herkästi. Trebillä on hyvät liikeet istua, hieno ylöspäin suuntaava laukka.

o. Viktor al Najya   DOB 14.08.2013 straight russian I-polvinen
sire Virhib, dam Vysluga
Ratsastettu paljon maastossa sekä kentällä ja nyt opeteltu perusasioita. Hyvät ,näyttävät ja matkaavoittavat liikkeet. Luonteeltaan erittäin kiltti ja hyvätapainen, helppo kengittää sekä kuljettaa. Tästä osaavalle ratsastajalle ratsun alku, josta voi tulla vaikka mitä.

o. Negatraz al Najya   DOB 23.08.2013 pure polish I-polvinen
sire Poulain (for sale), dam Nogaskaja
Tämä nuori ori rakastaa maastoilua, pitkiä laukkapätkiä ja on siinä loistokaveri niin yksin kuin porukassakin. Kentällä ori on taitava kun ratsastajalta löytyy kokemusta ja osaamista. Herkkä ratsastaa ja ennemmin reipas, kuin dieselmalli. Ihana kaveri kaikkeen harrastamiseen sekä touhuamiseen.

o. Oliwier al Najya   DOB 03.07.2013 pure polish I-polvinen
sire Gwizd, dam Ocki
Nuori ratsun alku joka on nyt helppo B tasoinen. Laukka vaatii kuitenkin vielä voimaa ja rutiinia. Luonteeltaan reipas, touhukas, ei pahan tahtoinen eikä pöllöilijä. Orilla on myös hypätty muutaman kerran eikä se kyttää tai katsele, hyvin rohkea luonteeltaan.

t. Sobieslawa al Najya   DOB 21.07.2013 pure polish I-polvinen
sire Psygon, dam Pjatkova
Todella kiltti luonteinen ja mukava käsitellä. Osaa n. He B asiat ja hyppää hyvin. Nostaa laukat käynnistä ja ravista, väistää hyvin. Tahdikas ravi, hyvä kolmitahtinen laukka. Kokoaminen on tälle helppoa ja kulkee luonnostaan oikein päin. Tammalla riittää kapasiteettia vaativammallekkin tasolle.

t. Nastroika al Najya   DOB 22.07.2013 straight russian I-polvinen
sire Aramazd, dam Nagrada
Erittäin hyvä rakenteinen ja näyttävä. Omaa erittäin hyvät askellajit ja on kivan eteenpäinpyrkivä, mutta ei lähde käsistä. Helppo suustaan eikä kuumene liikaa edes esteillä tai esim pellolla. Erittäin mukava ja helppo käsitellä sekä ratsastaa. Kaikki toimenpiteet on sujuneet.

t. Alojzija al Najya   DOB 22.07.2013 straight russian I-polvinen
sire Priszm, dam Angara
Ei liian herkkä ratsastaa, hyvä suustaan ja sopiva oma moottori löytyy, mutta ei lähde käsistä. Tästä erittäin hyvä hevonen ratsastajalle joka haluaa viedä itse hevosta eteenpäin. Tammaa ratsastetaan säännöllisesti ja kehitetään eteenpäin rauhallisessa tahdissa. Luonteeltaan ystävällinen ja seurallinen, kuitenkin hieman kipakka.

t. Stefcia al Najya   DOB 16.01.2013 pure polish I-polvinen
sire Rigonec, dam Strela
Koulutaso on nyt noin helppo B, + väistöt, avataivus ja sulkutaivutus. Tasainen ja kaunis ravi sekä käynti. Siirtyy laukkaan kevyesti, vasemmalle on hyvä laukka, oikealle vielä parantamiseen varaa. Erittäin herkkä ratsastaa. Fiksu hevonen jolta löytyy säpäkkyyttä.

o. Halim al Najya   DOB 29.12.2014 straight egyptian III-polvinen
sire Thalib Wid, dam Falak Subiyah al Qadir KTK-II KRJ-II YLA1
Näyttävä ja kaunis ori jolla erittäin mukavat askellajit istua, tasaiset. Todella kiva hevonen, helppo käsitellä, hoitaa ja lastata. Ystävällinen luonne vaikka orimaisuus nousee usein pintaan.

o. Tawfik al Najya   DOB 28.12.2014 straight egyptian I-polvinen
sire Tobiasz, dam Ansata Baladie
Erittäin kiltti ja toimiva nuori hevonen. Sopivan eteenpäinpyrkivä, mutta ei lähde käsistä. Sopii ratsastajalle, joka hakee hevosta jolla on eteenpäinpyrkimystä. Kivan herkkä ratsastaa. Herkkä, normaali suu. Ei pidä repimisestä. Menee vaihdot, avot, sulut, väistöt jne.

t. Czorteba al Najya   DOB 30.12.2014 pure polish III-polvinen
sire Echron M, dam Cantara Wid
Tällä hetkellä noin helppo B tasoinen ja hypännyt satunnaisesti pieniä esteitä. Ratsain reipas ja omaa kivat, puhtaat perusliikkeet. Sopii myös maastoiluun jos ratsastaja ei säikähdä reipasta menoa. Todella valloittava luonne, tähän kaveriin ihastuu helpolla.

o. Maar Barrak al Najya    DOB 23.11.2014 straight egyptian I-polvinen
sire Hakem al Taj KTK-II YLA1, dam Maar Rashima
Hyvät tallitavat, mutta yksin jäämistä vähän stressaa. Koppiin menoa joskus tuumailee, mutta ei ole kuitenkaan vaikea kopittaa. Matkustanut myös rekassa. Käyttäytyy hyvin myös kisapaikoilla. On ihmisläheinen ja tykkää pitkistä hoitohetkistä. Askellajit on tasaiset ja helpot istua. Oma moottori löytyy, mutta ei ole liian kuuma eikä vahva vaikka saattaa toisinaan innostua.

t. Marah Nour al Najya    DOB 21.11.2014 straight egyptian I-polvinen
sire Hakem al Taj KTK-II YLA1, dam Imperial Makaarim
Asiallinen käsitellä, aina korvat hörössä ja nauttii ihmisen seurasta. Ratsastaessa reipas ja saattaa jossain tilanteissa kuumua, joskus myös vähän säpäkkä joten sopii kokeneelle ratsastajalle. Kivat isot ja kevyet liikkeet. Maastossa menty yksin ja porukassa. Nimi Marah tarkoittaa herkkää ja Nour valoa.

t. Beshara al Najya    DOB 30.12.2014 straight egyptian I-polvinen
sire Jualian, dam Bint Fahime
Näyttävä ja hyväliikkeinen hevonen, taitaa koulukiemurat ja hyppää myös kivasti. Tällä hetkellä HeB-HeA & re 90cm. Luonteen puolesta tämä vaatii kokeneemman käsittelijän. On välillä arka uusia asioita kohtaan ja saattaa kyseenalaistaa ihmisen tilaa. Tarvitsee siis rajoja ja rakkautta sopivassa suhteessa ja henkilön joka osaa lukea kummasta tarpeesta on kulloinkin kysymys.

t. Arapka al Najya    DOB 30.12.2014 straight russian I-polvinen
sire Talisman, dam Angara
Koulutustaso nyt HeB & re 70-80cm. Herkkä ja nöyrä ratsastettava, ei kuumu, mutta voi hermostua epämääräisistä avuista. Toimii osaavan ratsastajan olla joka osaa käyttää apuja kevyesti. Laadukkaat liikkeet joten antaisin mahdollisuuden myös kisapuolelle. Todella kiltti luonteeltaan ja helppo käsitellä.

o. Dobroslaw al Najya    DOB 01.07.2014 straight russian I-polvinen
sire Manasseh, dam Djubka
Ratsastuksessa iso moottori eikä ole ihan aloittelijan hevonen. Joskus voi laukassa vähän perä kevetä. Ei ole kuitenkaan millääntavoin hankala eikä rodeoratsu. Käynti ja ravi ns. perushevosen. Laukka on suuri ja matkaavoittava. Toimii parhaiten ratsastajalla jolla on istunta tasapainossa ja kevyt käsi. Repimisestä juoksee varmasti alta.

o. Piotr al Najya    DOB 12.05.2014 pure polish I-polvinen
sire Verosk, dam Pjatkova
Taso helppo B + väistöt ja avot. Vaatii ratsastajalta tasaisen käden. Herkkä ja eteenpäinpyrkivä ratsastaa, mutta ei harrasta mitään temppuja tai kuumu liikaa. Hyppää myös mielellään. Käy monen lajin harrastamiseen ja varmasti treenillä myös kisoihin. Kiltti, rohkea ja peloton luonne.

t. Javairea Sabr al Najya    DOB 06.04.2014 domestic III-polvinen
sire SA Ghazal Ramiz, dam Shahirah Fajr LIA KRJ-III YLA2
Syntymästä asti koulutettu hyvin ja perinpohjaisesti jotta olisi mahdollisimman asiallinen käsitellä sekä ratsastaa. Ratsastuksessa onnistuu niin lännen-, koulu- ja esteratsastus sekä kenttäesteitäkin menty. Ihana ja fiksu tamma. Erittäin kehityskelpoinen.

t. Vislawa al Najya    DOB 21.04.2014 straight russian I-polvinen
sire Pokrovsk, dam Verusha
Kolme hyvää askellajia joista laukka paras, ponteva ja matkaavoittava. Ei mikään liitokavio mutta hyvä tahti ravissa ja lisää hyvin. Luonnostaan liikkuu ylämäkeen, herkkä ratsastaa mutta tasaisen rauhallinen. On tasainen suorittaja ja maastossa 99% maastovarma ja kiipeää rankatkin ylämäet ja selviää hakkuu alueen läpikin jos täytyy mennä. Kipinöivä luonne joka tarvitsee sen oman ihmisen johon kiintyä.

o. Qasim al Najya    DOB 13.04.2014 domestic IIII-polvinen
sire Tajwar al Najya, dam Thheiba al Najya
Osaa he A:n asiat + vaihdot, sulut/avot, laatua ja kapasiteettia pidemmälle, potentiaalia riittää. Ratsastaessa enemmän diesel kuin sähköjänis, ei kuitenkaan raskas vaan liikkuu omalla moottorilla. Kiltti, vireä ja liikennevarma ori. Johdonmukaisella ratsastajalla pyrkii eteenpäin kaikissa askellajeissa.

t. Qabilah al Najya    DOB 10.03.2014 domestic III-polvinen
sire Gabir al Najya, dam Ezzah al Shadiya KRJ-II, YLA2
Sileällä ei anna mitään ilmaiseksi, mutta on palkitseva. Näyttävät ja isohkot liikkeet, miellyttävä ratsastaa, kun saa avuille. Esteillä toimii hyvin, tykkää hypätä ja antaa virheitä anteeksi. Laukka on hyvin säädeltävissä, imee sopivasti esteelle. Kuitenkin reaktiivisuuttakin löytyy, ei ole pystyyn kuollut. Vähän herkkäsieluinen osaa myös olla. Saattaa kyttäillä ja touhuilla omiaan jos ei ole hommissa, pitää kuitenkin kevyemmistäkin treenipäivistä.

t. Jabrayah al Najya    DOB 02.03.2013 domestic IIII-polvinen
sire Tayyab al Najya KRJ-II, YLA3, dam Qadriyah al Najya KRJ-II, YLA2
Hyvä laukka, tahdikas ravi ja tamman kapasiteetti riittäisi muuallekkin kuin vain kouluratsastukseen. Perusluonteeltaan rauhallinen ja rohkea, kylläkin itsepäinen mutta kiltti. Ei ehkä kuitenkaan paras valinta ensihevoseksi. Vapaapäivistä ei juuri kummene, mutta vapaa viikoista saattaa hetkellisesti virtaantua.

o. Sahl Hakem al Najya    DOB 28.02.2014 domestic III-polvinen
sire Farooq al Shadiya, dam Shahirah Fajr LIA KRJ-III, YLA2
Kiltti mutta herkkä, ei täysin aloittelijalle sillä hevonen tarvitsee johdonmukaisen käsittelijän. Kun tämän hevosen luottamuksen voittaa, tästä tulee oikeasti maailman paras ystävä. Miellyttävä ratsastaa; vaihteleva, palkitseva ja tekee mielellään töitä. Maastoilee mielellään porukassa ja menee myös yksin tutussa ympäristössä. Voi säpsähdellä ja säikkyä rasahduksia ja "mörköjä" metsässä mutta ei ikinä lähde mihinkään.

o. Srecko al Najya    DOB 24.02.2014 straight russian I-polvinen
sire Majkop, dam Sarkozy
Ori on mukava käsitellä sekä ratsastaa ja siinä on potentiaalia myös kilpahevoseksi. Koulutustaso n. heB/re90cm/ke harraste. Potentiaalia varmasti pidemmälle. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuu hyvin, vaikka osaa myös olla hieman jätkämainen. Kivat askellajit, hyvä ja helppo hyppy. Maastoiltu yksin ja yhdessä toisten hevosten kanssa.

o. Asghar al Najya   DOB 01.09.2015 straight egyptian II-polvinen
sire Sparkle Night, dam Amurra Wid
Koulupuolella vahva helppo A, vaatii todella hyvän istunnan ja käden, osaavan kuskin. Voi hieman protestoida jos kuski epävarma tai liian kova käsi. Todella kiltti ja miellyttämisen haluinen, mutta kuitenkin pilkettä silmäkulmassa.

o. Pharoah al Najya   DOB 05.07.2015 domestic II-polvinen
sire Sulayman al Qismat, dam Mazaraa al Najya
Rehellinen hevonen, mutta reipas. Eikä sovi aloittelijoille tai kokemattomille käsittelijöille. Ravi on iso ja helppo istua ja laukka keinuva sekä iso. Erittäin hyvin koulutettu, avot, sulut, väistöt, vaihdot yms. Erittäin miellyttävä ja kevyt ratsastaa kun osaa apujen käytön kevyesti. Järkevä ja kiltti luonne, nopea oppimaan.

t. Ishfaq al Najya   DOB 30.06.2015 straight egyptian II-polvinen
sire Farid al Qismat KTK-I, dam Tibah Wid
Hyvät askellajit ja mukava ratsastaa, yritteliäs ja kulkee omalla moottorilla. Tekee helppo A +vaihdot ja esteillä 80cm tehtäviä helposti. Ei tammamaisia piirteitä, tykkää huomiosta ja on todella kiltti ja rauhallinen luonteeltaan. Ishfaq nimi tarkoittaa ystävällisyyttä ja tämä tamma on kyllä nimensä veroinen!


o. Sinan Zaarakh al Najya   DOB 02.06.2015 domestic pitkäsukuinen
sire Ra-Horakhty Vegas, dam Thalya Wid
Koulutettu ori joka osaa vaativan asioita kouluratsastuksessa mm. vaihdot joka neljännellä askelella. Estepuolella on kotona ratsastettu 70cm rataa. Lisäksi hevonen on pomminvarma maastossa ja liikenteessä. Soveltuu myös lännenratsastukseen kunhan löytyy ratsastaja joka vie oria opintiellä eteenpäin. Liikkuu itse eteenpäin, sopivan herkkä. Hyvä käsitellä, kuljettaa, ongelmaton kaikessa. Sosiaalinen ja seurallinen.

o. Barr Nawaf al Najya   DOB 02.06.2015 straight egyptian III-polvinen
sire Thalib Wid, dam Wasimah al Qismat KTK-I
Hevonen liikkuu kauniisti sileällä, saattaa vähän jännittää uutta ratsastajaa, mutta on kuitenkin ihan kiltti. Luonteeltaan aivan ihana ja mukava käsitellä eikä omaa mitään ikäviä tapoja. Toisinaan kuitenkin pönkittää orimaista egoaan muille hevosille.

t. Aliashahm al Najya   DOB 14.05.2015 straight egyptian III-polvinen
sire Thalib Wid, dam Intisaar al Qismat KTK-II
Eloisa tamma etsii sitä omaa ihmistä joka ymmärtää tamman sielun elämää. Luonteeltaan herkkä, joten vaatii kokeneen ja rauhallisen ratsastajan jolla taitoa viedä tätä järjestelmällisesti eteenpäin. Hyvin liikkuva, sopii lajiin kuin lajiin.

t. Mesarrah al Najya   DOB 07.05.2015 straight egyptian II-polvinen
sire Farid al Qismat KTK-I, dam Marah Nour al Najya
Erittäin hyvin koulutettu osaava ja kevyt ratsastettava. Yritteliäs ja kulkee omalla moottorilla. Voi maastoilla, liikennevarma. Saattaa joskus kuumua maastossa, mutta pysy herkkänä ja käsissä. Pikemminkin yhden ihmisen hevonen, eikä ole aivan kaikkien ratsu. Omaa erittäin hyvät jarrut. Todella miellyttävä tallitavoiltaan, hyvä kuljetettava ja muutkin hoitotoimet sujuu ongelmitta.

o. Voytek al Najya   DOB 12.04.2015 pure polish I-polvinen
sire Verosk, dam Strela
Tyypiltään energinen ja helposti kuumuva ori, (ei missään nimessä ilkeä,) käynti-ravi työskentelyssä malttaa melko hyvin ja on miellyttävä työstää, laukatessa kuumuu ja innostuu aina enemmän tai vähemmän. Tykkää hypätä. Tästä näppärä kehityskelpoinen ratsun alku näppärälle ratsastajalle.

t. Slawomira al Najya   DOB 29.03.2015 straight russian I-polvinen
sire Vjesdru, dam Sarkozy
Tamma on peruskiltti, mutta vaatii hyvin määrätietoisen käsittelyn, lauman ympärilleen ja paljon liikuntaa. Toimii hyvin osaavien, määrätietoisten ratsastajien kanssa, mutta arempien ratsastajien kanssa temppuilee. Tykkää myös hypätä ja toimii porukalla maastoillessa hyvin vetohevosena. Ei ainoastaan lasten käsiteltäväksi, sillä vaatii jämäkän ja määrätietoisen käsittelyn. Testaa helposti epävarmaa käsittelijää.

t. Mazaraa al Najya   DOB 28.02.2015 straight egyptian I-polvinen
sire Amirat al Bahram, dam Azara al Bahieh
Tästä osaavalle ratsastajalle oiva peli kaikenlaisiin koitoksiin! Koulupuolella taitaa helppo A tehtävät, sarjavaihdot, väistöt, avot ja sulkutaivutukset. Hyppää alle metriä mielellään ja rohkeasti. Miellyttävä ratsastaa, kevyt suusta ja herkkä avuille. Ei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi joten parhaat suoritukset saa irti napakka, osaava ratsastaja. Maastoilukäyttöön vain kokeneemalle kuskille.

o. Fayyadh al Najya    DOB 07.05.2012 straight egyptian II-polvinen
sire SA Rayaan Al-Ashab, dam Bora Fatima
Ori etsii uutta kotia ja juuri sitä oikeaa ihmistä, joka olisi jämäkkä, topakka, luotettava ja johdonmukainen. Sellainen ihminen saa Fayyadhista hyvän ja uskollisen ystävän. Reagoi joihinkin uusiin asioihin vähän ylisuuresti mutta toipuu silmänräpäyksessä ja tottuu muutamalla toistolla. Ori on jännityksestä päästyään supermukava ratsastaa ja vaikka vauhtia löytyy niin jarrut toimivat hyvin.

t. Mahdia al Najya    DOB 05.12.2014 straight egyptian II-polvinen
sire Farid al Qismat KTK-I, dam Amurra Wid YLA1, KRJ-II
Oikean ihmisen käsissä todella potentiaalinen kilpakentille tai parempaan harrastamiseen mutta vaatii ratsastajalta osaamista ja herkkyyttä. Liikennevarma. Tulee toimeen yksin ja laumassa. Koulutustaso n. helppo A stuntmanistä riippuen. Ei aloittelijoille. Näppärä ja herkkä peli, juuri mitä täysiveriset ovatkin. Ei pukita, nouse pystyyn tai ryöstä ja jarrut toimii aina.© VRL-11247       tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable

Bahie Arabians