Bahie Arabians

Safwan al Qadir

YLA2, KRJ-II

rotu | sukupuoliarabialainen täysiverinen SEA, ori
syntynyt | säkä08.02.2012 | 149cm
rekisterinumeroVH12-003-0495
painoitus | tasomatkaratsastus, 120km
kasvattajaal Qadir
omistajaCalla, VRL-11247Hoitaessa Safwan nauttii huomiosta isänsä lailla joten kuka vain voi hoitaa sitä ongelmitta kunhan muistaa vain rapsutella. Kiltin käytöksen lisäksi Safwan on herrasmiesmainen ori joka nostaa kaviot lähes pyytämättä eikä minkään muunkaan asian kanssa ole kohdattua ongelmia. Täydellisyyttä hipovan käytöksen ei saa kuitenkaan antaa hämätä sillä jos haluat hiljaisen hevosen hoidettavaksi, Safwan ei ole oikea kaveri siihen; ori huutelee karsinastaan paljon ystävilleen eikä sitä saa hetkessä hiljaiseksi. Käytävällä ori puolestaan hirnahtelun lisäksi voi joskus kuopia pariin otteeseen ja jos joku käveleekin vastaan niin siitähän se varsinainen riemu sitten ratkeaa ja joskus hoitajalle voi olla jonkin verran työlästä saada Safwan keskittymään hoitamiseen tai vaikka ennemmin tallin lattiaan kuin muille hevosille huuteluun ja niiden seuraamiseen.

Ratsuna tämä komistus on kuin unelma jos siltä vain osaa pyytää asioita kauniisti. Safwan ei vikuroi eikä kuvittele pieniä vihreitä miehiä tielleen vaan vastaa kauniisti apuihin sekä painon siirtoihin ja liikkuu sulavasti, suurin ja kevyin askelein. Yritteliäisyyttä ja yhteistyöhalua löytyy tästä hevosesta loputtomiin. Ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä; Safwan on rehellinen tilanteessa kuin tilanteessa, niin hoitajalleen, ratsastajalleen kuin muillekkin sen ihmisille. Koulukiemuroilla taitavasti muodossa kulkeva Safwan omaa kerrassaan upeat liikkeet ja on myös sopivan pehmeä kädelle. Safwanin kanssa löytää aina jotain tekemistä sillä vaikka ori onkin nopea oppimaan niin se ei silti kyllästy harjoittelemaan vanhoja ja tuttuja asioita vaan tekee niitä aktiivisesti sekä mukisematta. Tästä herrasta saa lähtemään upeaa liikettä ja muotoa jos vain osaa ratsastaa tunnollisesti että myös keskittyen. Safwan on kaikinpuolin siis miellyttävä ratsastaa. Kisoissa Safwan käyttäytyy asianmukaisesti ja hillitysti vaikka muut hevoset sekä ihmiset kiinnostaisivatkin paljon. Kisapaikalle tullessa Safwan saattaa olla alussa hieman jännittynyt, mutta se rentoutuu nopeasti kunhan saa ensin hieman tutkia ympäristöä. Kilpailussa oman vuoronsa aikana ori sulkee ympäriltään muut kovine äänineen pois ja keskittyy ainoastaan ratsastajaan apuineen sekä tietysti suoritukseen kokonaisuudessaan.


i. Fayaaz al Jawna+
ii. Fawzan Al Sakhr++
iii. Fawara El Gadwa
iie. Shaaban Al Sakhr
ie. Al Ashwaq++
iei. Iksir Leil
iee. Al Shama
e. SA Sequin+
ei. Qublah De Qutmah
eii. Thee Desperado
eie. Nibrias
ee. Siren
eei. SH Shabab Jamaal
eee. Bassima
isä Fayaaz al Jawna on komea ruunikko egyptinarabi, säkäkorkeudeltaan 151cm ja syntynyt 2010. Ori on kilpaillut paljon ulkomailla AHACin kisoissa ja saavuttanut AHACin arvonimen Legion of Honor pistein 314. Painotukseltaan Fayaaz on kouluratsu. Luonteeltaan ruunikko on hellyyttävä ja erinoaminen ratsastettava eikä tietenkään saa unohtaa sen komeata ulkomuotoa. Ratsuna ori on avuille herkkä ja se omaa upeat, irtonaiset liikkeet.

isänisä Fawzan Al Sakhr n vuonna 2006 syntynyt egyptinarabi ja säkäkorkeudeltaan 152cm. Fawzan on myös kisannut AHACin puolella ja ansainnut arvonimen Legion of Merit pistein 473. AHACin kisoissa ori on ollut kuusi kertaa luokan voittaja ja saavuttanut myös Champion Junior Stallion of Voghera 2010- sekä Champion Senior Stallion of Danish National Championships sijat. Ori on myös kisannut kouluratsastuksen puolella muuallkin kuin AHACissa. Näyttelyjaoksen näyttelyistä ori on ansainnut kolme kertaa KUMA ja - JS palkinnot. Rautias Fawzan omaa arabialaisille ominaisen luonteen ja se on tarkkaavainen sen kanssa työskentelvää ihmistä kohtaan. Ratsuna ori on erinomainen ja se motivoituukin työskentelyyn täysillä.

isänisänisä Fawara El Gadwa oli upea raudikko Yhdysvalloista, säältään 149cm. Ori oli painotettu kouluratsastukseen ja koulutustasoltaan se oli vaikea b / re 80cm. Luonteeltaan ori oli herkkä, mutta kuitenkin yhteistyöhaluinen ja rehellinen. Ratsuna Fawara kuumui helposti, mutta se oli kuitenkin yritteliäs ja innostunut.

isänisänemä Shaaban Al Sakhr - rohkea ja selväpäinen egyptin tamma vailla vertaistaan. Tamma oli 149cm ja väriltään se oli hieman punertavan ruunikko, otsassaan valkoinen tähti. Shaabanilta löytyi paljon kapasiteettia ja se olikin monipuolinen ratsu joka taitoi koulukiemurat kuin esteetkin. Hoitaessa tamma oli rento ja utelias, ratsastaessa se kuitenkin vaati osaavamman ratsastajan jolla oli pehmeät, mutta kuitenkin määrätietiset avut.

isänemä Al Ashwaq on vuonna 2004 syntynyt ruunikko egyptiläinen tamma jolla on säkäkorkeutta 159cm. Tamma on kisannut AHACissa itselleen arvonimen Legion of Merit pistein 417. AHACin kisoissa se on ollut kahdeksan kertainen luokan voittaja ja ollut myös Champion Senior Mare of Scottsdale 2010. AHACin lisäksi tamma on kisannut myös muualla kouluratsastuksen merkeissä. Näyttelyistä tamma on ansainnut kerran LKV5, kolme kertaa KUMA ja kolmesti JS. Ashwaqin suvusta löytyy tasapuolisesti näyttely- ja ratsuhevosia - näyttelyhevoset ovat pääasiassa isän puolelta ja ratsut emän suvusta. Luonteeltaan tamma on oman arvonsa tunteva, mielellään vain omassa seurassaan viihtyvä ja kuuliainen sekä helppo käsiteltävä. Ratsastaessa Ashwaq käyttäytyy kuin esiintyisi aina suuremmalle yleisölle ja esitteleekin ylpeänä komeita liikkeittään.

isänemänisä Iksir Leil oli kasvatettu Egyptissä josta se ostettiin Englantiin noin viiden vuoden ikäisenä. Ori oli tempperamenttinen ja kovapäinen tapaus joka ei antanut helpolla periksi, mutta ne jotka tunsivat orin paremmin sanoivat, että loppujenlopuksi Iksir Leil oli mukava hevonen jonka kanssa tuli kyllä toimeen. Rautias ori oli 149cm korkea ja painotettu kouluratsastukseen.

isänemänemä Al Shama oli mieluiten omissaoloissaan aikaa viettävä, ylpeä tamma. Hieman kipakkaluonteinen ruunikko oli toisinaan hyvin välinpitämätön ihmisiä kohtaan, mutta sen kanssa sai kuitenkin asiat hoidettua. Ratsastaessa Al Shama kulki aina energisesti ja usein sen kanssa saikin etsiskellä jarruja sekä koittaa saada kuin junana kulkevaa tammaa kuulolle avuille. Taitoa neitokaisella kyllä oli kouluradoilla, mutta näyttääkseen osaamisensa se vaati kovapäisen ratsastajan joka ei arkaillut tamman kanssa. Säkäkorkeutta tällä kaunokaisella oli 148cm ja aikanaan tamma kuoli vanhuuteen pitkän elämän jälkeen.

emä SA Sequin on ruunikko, 150cm ja vuonna 2004 syntynyt egyptiläinen tamma. Se on saavuttanut Legion of Merit tittelin AHACin kisoissa pistein 377. Tammalla on kilpailtu koulua myös kouluratsastusjaoksen alaisissa kilpailuissa joista sillä on 17 sijoitusta vuoden 2011 aikana. Sequinia on käytetty näyttelyissäkin ja vuonna 2011 a Qadirin näyttelystä se oli BIS1 ansaitsen MVA-sertin ja jalostussuosituksen. Varsoja tammalla on syntynyt vuosina 2011 ja 2012 kolme. SA Sequin omaa tulisen luonteen, mutta on kuitenkin osoittautunut yhdeksi al Qadirin parhaaksi omistamaksi tammaksi.

emänisä Qublah De Qutmah on egyptiläinen ori ulkomailta josta ei nykyään löydy pahemmin tietoja. Sen verran siitä kuitenkin muistetaan, että sillä on käyty kilpailemassa muutama kisa AHAcissa, mutta pisteet eivät ole riittäneet arvonimeen saakka.

emänisänisä Thee Desperado oli varsin ylväs ja upea rakenteinen arabiori joka oli kerrassaan säteilevä ratsu koulukentillä sekä haluttu jalostusori. Koulukiemuroiden lisäksi ori taitoi myös hieman saddle seatia ja se oli aina valmis oppimaan uusia asioita. Luonteeltaan ori oli hieman showmies, mutta kuitenkin lempeä ja rakastettava. Thee Desperado oli tumma ruunikko, lähes musta ja säkää sillä oli 151cm.

emänisänemä Nibrias oli rautias saddle seat painotteinen, 149cm korkea neitokainen. Nibrias oli eloisa ja lempeä hevonen, joka oli perinyt emänsä potentiaalin sekä erinomaisen ratsastettavuuden. Tammaa kisattiin paljon askelaljiratsastuksessa, enimmäkseen english pleasure-, pleasure driving- ja informal combination -luokissa.

emänemä Sirenistäkin viimeiset tiedot ovat, että tamma on myös ulkomailta ja se on jonkin verran kisannut AHACissa, mutta pisteet eivät kuitenkaan riittäneet arvonimeen.

emänemänisä SH Shabab Jamaal oli suurella sydämmellä varustettu ruunikko, aina valmiina uusiin haasteisiin. Älykäs ori oli kerrassaan upea kouluratsu jolta onnistui hieman vaativammatkin liikkeet. Käynti oli irtonainen ja matkaavoittava, ravi puolestaan oli erityisen kevyt, lennokas ja matkaavoittava. Laukka oli tasainen, elastinen ja tasapainoinen. Tämän orin selässä viihtyi siis ratsastaja kuin ratsastaja. Säkäkorkeudeltaan SH Shabab Jamaal oli 151cm.

emänemänemä Bassima oli helpostilähestyttävä, hyväluonteinen kimo. Tamma soveltui kaikkien ratsastettavaksi viisaan ja nöyrän luonteensa vuoksi. Sillä oli myös intoa ja rahkeita uusien asioiden oppimiseen jote myös kokeneemmat ratsastajat kulkivat tammalla mielellään. Bassima oli painotettu kouluratsastukseen ja se pärjäsikin hienosti kilpailukentillä. Säkää sillä oli 148cm.JälkeläisetAkram LAC
02/2016 ori
emä Adelajda Delm

Saffanah Areej al Najya
04/2014 tamma
emä Asyad al Najya

Yafiah al Shadiya
03/2014 tamma
emä Yarah al Shadiya
Ghayoor al Shadiya
03/2014 ori
emä Ghadah al Shadiya

Sabiqah Amra al Qadir
02/2014 tamma
emä Altea al Qadir

Tayyab al Najya
03/2013 ori
emä Shahirah Fajr LIA
Tajwar al Najya
11/2012 ori
emä Ezzah al Shadiya

Sameera al Najya
09/2012 tamma
emä Allihmyir Nur

Zakiyah al Najya
05/2012 tamma
emä Bahie Zahra' Thurayya
Kilpailukalenteri

VMRJ 31.05.2016 VMRJ-Cup 120km ihanneaika 10 / 11 2p
VMRJ 27.05.2016 Valmarya 120km ihanneaika 10 / 12 1p
VMRJ 25.05.2016 Valmarya 120km ihanneaika 6 / 12 5p
VMRJ 09.05.2016 Valmarya 80km ihanneaika 15 / 28 1p
VMRJ 21.04.2016 Valmarya 50km ihanneaika 14 / 20 1p
VMRJ 09.04.2016 Shangri La 30km ihanneaika 10 / 17 1p
VMRJ 29.03.2016 Crampton Stock Horses 15km ihanneaika 4 / 26 7p
VMRJ 31.10.2015 VMRJ-Cup 60km ihanneaika 9 / 13 2p

Pisteitä yhteensä: 20

KRJ 30.03.2014 Tuulenpesä He B 2 / 40
KRJ 28.03.2014 Tuulenpesä He B 3 / 40
KRJ 21.03.2014 Mewian Welsh He B 4 / 50
KRJ 16.03.2014 Mewian Welsh He B 1 / 50
KRJ 16.03.2014 Vaapukka He C 6 / 40
KRJ 15.03.2014 Mewian Welsh He B 6 / 50
KRJ 30.10.2013 Pirunkorpi He C 6 / 77
KRJ 29.10.2013 Rhonwen He B 3 / 40
KRJ 28.10.2013 Rhonwen He B 5 / 40
KRJ 28.10.2013 Pirunkorpi He C 2 / 77
KRJ 27.10.2013 Pirunkorpi He B 3 / 100
KRJ 26.10.2013 Pirunkorpi He B 1 / 100
KRJ 26.10.2013 Rhonwen He B 3 / 40
KRJ 14.09.2013 Huvitus He B 1 / 40
KRJ 05.09.2013 Konkkaronkka He C 4 / 40
KRJ 04.09.2013 Konkkaronkka He C 6 / 40
KRJ 02.09.2013 Konkkaronkka He B 5 / 40
KRJ 01.09.2013 Konkkaronkka He C 5 / 40
KRJ 28.08.2013 Konkkaronkka He B 1 / 40
KRJ 27.08.2013 Konkkaronkka He B 6 / 40
KRJ 03.08.2013 al Najya He B 4 / 25
KRJ 31.07.2013 Privas He B / KRJ-Cup 6 / 331
KRJ 30.07.2013 Dahlgård He B 1 / 40
KRJ 29.07.2013 Dahlgård He B 4 / 40
KRJ 28.07.2013 Sinnestro He B 4 / 30
KRJ 27.07.2013 Dahlgård He B 4 / 40
KRJ 27.07.2013 Sinnestro He B 1 / 30
KRJ 27.07.2013 Marike He B 1 / 50
KRJ 26.07.2013 Marike He B 7 / 50
KRJ 24.07.2013 Marike He B 1 / 50
KRJ 24.07.2013 Marike He B 4 / 50
KRJ 20.07.2013 Minnantila He B 1 / 44
KRJ 20.07.2013 Takamaiden He B 3 / 50
KRJ 15.07.2013 Stewart He C 4 / 30
KRJ 12.07.2013 Fiktio He B 4 / 40
KRJ 09.07.2013 Marike He B 6 / 50
KRJ 09.07.2013 Marike He B 6 / 50
KRJ 09.07.2013 Shamrock Hill He B 2 / 30
KRJ 09.07.2013 Takkuinen He B 2 / 50
KRJ 08.07.2013 Takkuinen He B 3 / 50
KRJ 07.07.2013 Shamrock Hill He B 4 / 30
KRJ 06.07.2013 Takkuinen He B 1 / 50
KRJ 05.07.2013 Takkuinen He B 7 / 50
KRJ 05.07.2013 Marike He B 1 / 50
KRJ 04.07.2013 Hummingbird He B 2 / 30
KRJ 04.07.2013 Selle de Royal He B 2 / 40
KRJ 04.07.2013 Selle de Royal He B 4 / 40
KRJ 01.07.2013 Takkuinen He C 1 / 50
KRJ 28.06.2013 Zuruck He B 4 / 50
KRJ 15.06.2013 Tuuliharja He B 4 / 40
KRJ 29.05.2013 Juksula He C 4 / 60
KRJ 29.05.2013 Fiktio He C 1 / 40
KRJ 28.05.2013 Moondance He B 4 / 40
KRJ 26.05.2013 Fiktio He B 5 / 40
KRJ 24.05.2013 Kärmeniemi He B 1 / 23
KRJ 24.05.2013 Fiktio He C 4 / 40
KRJ 22.05.2013 Fiktio He C 1 / 40
KRJ 21.05.2013 Stewart He C 6 / 40
KRJ 19.05.2013 Stewart He C 4 / 40
KRJ 18.05.2013 Stewart He C 6 / 40
KRJ 00.00.2013 Stewart He B 3 / 40
Valmennukset
26.05.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Eba

Aloitimme alkuverryttelyjen jälkeen. Safwan liikkui kevyesti peräänannossa, ori kulki niin nätisti, että teki mieli nousta itsekin sen selkään – kokeilemaan, olivatko sen askeleet niin pehmeät kuin näytti ja olisiko se niin tottelevainen. Pyysin ratsukkoa aluksi tekemään volttejä, pääty-ympyröitä ja kiemurauria, jotta asetukset ja taivutukset olisivat kunnossa. Safwan taipui hyvin, mutta asettumisessa oli hienoisia ongelmia. Neuvoin Katharinea hieman ja hetken päästä orikin asettui paremmin. Seuraava haaste oli välittömät siirtymiset esimerkiksi pysähdyksestä laukkaan ja laukasta pysähdykseen. Katharine valmisteli pidätteitä ja kauempaa, niin kuin kuuluikin. Pitkän sivun puolivälissä hän koitti siirtää Safwania pysähdykseen laukasta, mutta ori siirtyi hiljalleen ravista käyntiin ja pysähdykseen. Neuvoin ratsastajaa hieman ja ankarien yrityksien jälkeen ori teki erittäin nättejä välittömiä siirtymisiä. Päätin lopettaa valmennuksen tähän loppujäähdyttelyjen kautta, vaikkakin tunti oli ollut melko helppo.


27.05.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Kitta

Safwan oli ratsastajansa Katharinen kanssa jo valmiina kentällä kun suvaitsin itse saapua paikalle, tyylikkäästi myöhässä kuten tapoihin kuuluu. Pahoittelin myöhästymistäni ja lupasin korvaukseksi tuplatehokkaan tunnin jo valmiiksi lämmitelleelle ratsukolle. Safwan oli kerrassaan kuuman ilman seurauksena hieman väsähtäneen oloinen, mutta auringonporotuksesta huolimatta pistin orille heti hommia tehtäväksi. Aloitimme ensin muutamilla siirtymisillä. Käynnistä raviin, ravista laukkaan, laukasta käyntiin ja käynnistä laukkaan. Katharine ratsasti oriaan todella kauniisti ja pehmeällä kädellä, mutta siirtymiset jäivät silti hieman löysäksi. Ohjeistin Katharinea ratsastamaan siirtymisiin niin, että pieni paine säilyi koko ajan istunnassa ja ohjassa. Ei niin, että juuri ennen siirtymistä ohja heitetään pois ja ratsastaja valahtaa löysäksi kuin perunasäkki. Muutamia toistoja, ja homma alkoikin heti sujua paremmin. Siirtymisien jälkeen halusin nähdä hieman laukkatyöskentelyä. Safwan liikkui kauniisti pyöreässä muodossa ja käytti hyvin selkäänsä, mutta ponnekkuutta saisi olla hieman lisää. Ratsukko sai tehdä laukassa kolmikaarista kiemurauraa. Safwanille tehtävä oli hieman haastava, mutta useamman toiston jälkeen näimme muutaman mallikelpoisen suorituksenkin. Katharine pysyi koko ajan hyvin tilanteen tasalla ja otti ohjeet vastaan, joten pieniä virheitä oli helppo korjata. Lopuksi ratsukko pyöräytti ravissa muutaman kahdeksikon ja kauniita askeleenpidennyksiä. Kehuin kaunista parivaljakkoa minkä kerkesin, kunnes sovimme, että hiki oli tänään virrannut tarpeeksi, ja olisi taas loppuravien aika. Kuuman auringon alla työskennellyt ratsukko suoritti itsenäiset loppuverkat ja minä pakenin paikalta hörppimään kylmää juomista tallin kahvioon.


28.05.2013 Kouluvalmennus Helppo B - valmentajana Minttu

Valmensin tänään Katharinea ja Safwan al Qadir ox eli Safwania. Orille oli sovittuna kouluvalmennus ja päätinkin että tehtävänä olisi pohkeenväistä ja tempon muutokset. Ratsukko oli jo maneesissa saapuessani itse paikalle. Katharine kertoi lämmitelleensä joten pääsin suoraa kertomaan suunnitelmani. Alussa ratsukko teki pelkkää pohkeenväistöä molemmille pitkille sivuille. Safwan teki tehtävän kuuliaisesti ja komeasti.Pohkeenväistöjen jälkeen annoin ratsukolle luvan laukata, jotta tempon muutokset toimisivat hyvin. Laukan jälkeen ratsukko aloitti tempon muutokset jotka toimivat todella upeasti.Lopuksi teetätin vielä parit pohkeenväistöt ennen kuin ratsukko alkoi verryttelemään loppuverkkoja.Kiittelin Katharinea valmennukseen tulemisesta.


01.06.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Mila

Vaikken koskaan henkilökohtaisesti ole ollut mikään arabialaisten hevosten ystävä, oli minun pakko huokaista ihastuksesta, kun astelin maneesiin jossa Katharine juuri lämmitteli komeaa oriaan, Safwania. Verryttelyksi laitoin parit kartiot kentän keskelle ja pyysin ratsukkoa pujottelemaan ne ensin käynnissä ja sitten ravissa. Safwan suoritti radan vaivatta ja kulki todella sulavasti muutenkin. Aluksi harjoittelimme lisättyä käyntiä. Kuolaintuntuma oli alussa hieman liian kireä, joka näkyi oriin käytöksessä niskuroimisella. Mutta heti kun ratsastaja rentoutti omat kätensä ja näin ollen hellensi otettaan, Safwan sai vapauttaa kaulaansa ja lisätty käynti näytti todella kauniilta. Takakaviot asettuivat selvästi etukavioiden jälkien eteen ja askellus oli matkaavoittavaa. Keskiravissa Safwan takapuoli jäi vähän "jälkeen", mutta parin kierroksen jälkeen keskiravi lähti rullaamaan todella hyvin. Askeleet eivät olleet epätasaisia tai luonnottomia. Seuraavaksi kokeilimme vastalaukkaa kiemurauralla, joka luonnistui todella hyvin.Safwan työskentelyyn minulla ei ollut mitään sanottavaa, mutta ratsastajan kannattaa pitää kädet alhaalla rentoina, mutta samalla jämäkkinä. Pysähdykset ja peruutukset onnistuivat myös moitteetta. Kun piti lähteä peruutuksesta suoraan raviin, Safwan hieman temppuili eikä suostunut ravaamaan. Se joko lähti käynnillä eteenpäin tai sitten ampaisi suoraan laukkaan. Mutta parin voimasanan ja uudelleen yrittämisen jälkeen orikin hoksasi mitä siltä halutaan ja lähti kuin lähtikin raviin peruutuksesta. Laukannostot sekä -vaihdot olivat aivan helppo nakki tälle ratsukolle. Ilmeisesti näitä on opeteltu ennenkin... Kaikenkaikkiaan valmennus meni todella hyvin. Hirveästi en paranneltavaa löytänyt. Safwan askellajit olivat vapaat ja säännölliset sekä lennokkaat. Orista huokui myös kuuliaisuus (mitä nyt hieman meinasi temppuilla) ja yhteistyökykyisyys. Ratsastajan asento oli hyvä vaikka pariin otteeseen sai huomauttaa käsien asennosta. Hienosti meni! Toivottavasti valmennuksestani oli edes jotain apua ja opitte jotain uutta. Toivotan rutkasti onnea tuleviin kisoihin!


12.06.2013 Kouluvalmennus Helppo B - minttu`

Upean näköinen tumma arabialainen täysiverinen ratsastajineen olikin jo saanut verryteltyä saapuessani maneesiin. Pikaisten tervehdysten jälkeen pääsimme aloittamaan valmennukseen, johon olin suunnitellut tänään helpohkoja juttuja, kuten ihan vain rentouden hakemista ja taivutteluja. Pohkeenväistö voitaisiin ottaa mukaan ratsukon saadessa yhteisestä sävelestä kiinni. Pyysin ratsukkoa etenemään harjoitusravissa asetellen hevosta sisään ja ulos tehden välillä temmonvaihteluita ja lisäyksiä. Päätyihin tehtäisiin pääty-ympyrät ja hevosta asetettaisiin jo hyvissä ajoin ratastaen mahdollisimman ilmavaa ja matkaavoittavaa ravia. Hevonen oli alusta asti hyvin miellyttävän näköinen ratsu, eikä mennytkään kauaa kunnes se polkikin jo kunnolla takajaloilla alleen ja kevyt muotokin alkoi löytyä. Sain välillä huomauttaa ratsastajalle tämän istunnasta, hän kun tuppasi aina välillä nojaamaan vähän liiankin taakse. Kun ratsu oli saatu kivan näköiseksi ja rennoksi siirryttiin pohkeenväistöihin, joita tehtiin ihan suoralla uralla. Ratsukko toimi sulassa harmoniassa, eivätkä he tuntuneet tarvitsevan tässä mitään apua. Hienoa työskentelyä!


19.06.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Calla

Harjoittelimme tänään Safwanin kanssa seuraavien kisojemme rataa. Alkulämmittelyt kävimme suorittamassa maastossa. Kentälle päästyämme aloitimme radan aivan kuten kilpailuissakin, ravasimme pituussuunta leikkaa kentän keskelle ja pysähdyimme tervehtimään tuomaristoa, tällä kerralla kuviteltua sellaista. Safwan toimi avuille herkkänä ja pysähdys sujui tasaisesti, jalat pysähtyivät hyvässä linjassa. Tervehdyksestä jatkoimme keskiravissa kohti lyhyen sivun keskikohtaa ja uralle päästessä kaarsimme vasemmalle ja pitkän sivun puolestvälistä suuntasimme kentän keskelle, ravasimme kerran kahdesta isosta voltista muodostuvan kahdeksikon ja palasimme takaisin kaviouralle, toiselle pitkälle sivulle tehden samassa suunnanmuutoksen. Parin kulman jälkeen lähdimme rauhallisessa, mutta eteenpäinpyrkivässä ravissa kolmikaariselle kiemurauralle. Ori kuunteli apuja hyvin ja kulki lähes kuin ajatus. Se taipui kauniisti eikä lähtenyt kaatumaan. Kiemurauran päätteeksi nostimme kentän lyhyellä sivulla laukan ja Safwan lähtikin liikkeelle energisesti, puolipidätteilleni oli käyttöä. Toistimme äsken ravissa käymämme radan nyt laukassa tempoa vaihdellen ja kiemurauran jälkeen teimme siirtymisen takaisin raviin. Ravasimme kerran kentän ympäri, pitkillä sivuilla kulkien loivaa kiemurauraa pitkin ja lyhyeltä sivulta kaarroimme pituussuuntaleikkaalle pysähtymään ja tervehtimään. Safwan oli reipas ja eteenpäinpyrkivä koko valmennuksen ajan ja ori pysyi muodossa, pehmeästi kuolaimella. Onnistunut tunti!


27.06.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Freetu

Ratsukko aloitti alkuverryttelyä saapuessani maneesiin. Ori liikkui sulavasti ja vastasi ratsastajan apuihin kuuliaisesti. Alkuverryttelyssä halusin ratsukon tekevän mahdollisimman paljon ympyröitä ja voltteja, joiden tarkoituksena oli saada Safwan taipumaan hyvin kumpaankin suuntaan. Oikea kierros vaikutti olevan tälle orille paljon vaikeampi, joten työstimme sitä hieman vasenta kauemmin. Pikkuhiljaa ori alkoikin myödätä paremmin myös tähän kierrokseen ja liikkui varsin näppärästi. Työstimme kuitenkin jonkin verran myös Safwanin ravia, ja kehotin Katharinea vaatimaan oria ravaamaan hieman enemmän, sillä vaikka ori nätisti liikkuikin, oli sen ravi hieman pikkusievää, eikä se aivan saavuttanut askelmerkkiään. Katharine ottikin hyvin istuntaansa mukaan ja kehotti oria poistumaan mukavuusalueeltaan, jolloin Safwan alkoikin esittää ajoittain varsin lennokastakin liikettä. Otimme muutamia keskiravipätkiä pitkille sivuille, jolloin Katharinella oli täysi työ istua orin liikkeissä mukana. Meno näytti kuitenkin oikein hyvältä. Seuraavaksi halusin ratsukolta äsken haetusta hyvästä ravista laukannostoja, jonka jälkeen laukkaa kymmenisen askelta ja hidastus takaisin hyvään raviin. Tässä tehtävässä ratsastajalta vaaditaan kykyä tuntea hevosensa askeleet ja osata arvioida hyvä ravi sekä hyvä laukka. Safwan työskenteli laukassa innokkaasti ja nosti sen hyvin. Välillä ori kuitenkin kuumeni nostojen aikana eikä malttanut siirtyä raviin lainkaan tai ravissa yritti välillä nostaa laukan omia aikojaan. Käskin Katharinea jättämään muutaman noston välistä ja pysäyttämään niiden sijasta Safwanin, seisomaan hetken ja siirtymään uudestaan raviin. Kun ori alkoi taas olla kuulolla, kehotin Katharinea jatkamaan laukkaa ja säätelemään sen tempoa välillä reippaammaksi ja välillä kooten orin askelia. Tämä harjoitus sujui hyvin, ja ratsukko näytti oikein hyvältä.

Safwan on miellyttävä ja ratsastaa herkästi kuunteleva hevonen, jonka kanssa on ilo työskennellä sekä maasta että varmasti myös selästä käsin. Ratsastajan kannattaa kuitenkin hieman aina kaivaa orista ne lennokkaat askeleet esiin, sillä tämä ori pystyy muuhunkin kuin tikitykseen. Hienoa työtä!


15.07.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Riitsu VRL-10749

Minulle jo entuudestaan tuttu Katharine saapui maneesiin komean arabiori Safwanin kanssa. Kun ratsastaja oli saatu orin selkään, pyysin heitä menemään uralla muutaman kierroksen lisättyä käyntiä. Ori lisäsi askeleidensa pituutta Katharinen pyynnöstä hienosti, joten päätimme siirtyä jo seuraavan tehtävään. Nyt pyysin Katharinea ohjaamaan hevosensa kahdeksikolle ja tulemaan kahdeksikolla keskiravia sekä taivuttamaan koko ajan reilusti sisäänpäin. Safwan taipui todella hyvin ja ravasi hyvin lennokkailla askeleillaan. Kehuin ratsukkoa ja pyysin heitä palaamaan takaisin uralle. Seuraavana oli vuorossa laukkaamista uralla sekä kiemurauralla ilman laukanvaihtoa. Tätä tehtävää ratsukko suoritti aika pitkään, koska hei eivät meinanneet millään onnistua siinä. Lopulta onneksi ori pysyi hyvin vasemmassa laukassa, eikä vaihtanut sitä kiemurauralla. Nyt kun tämä tehtävä oli suoritettu, pyysin ratsukkoa vaihtamaan suuntaa ja tulla tavallisesti harjoituslaukkaa, jonka jälkeen tehdä vaihtoja harjoituslaukasta keskilaukkaan. Tätä tehtävää ei tarvinnut mennä kauaa, koska ratsukko osasi sen niin hyvin. Loppuverryttelyksi ratsukko teki muutamia pohkeenväistöjä ravissa sekä käynnissä.


18.07.2013 Kouluvalmennus Helppo B - ciaré

Saapuessani valmentamaan Katherine ja Safwan olivat jo kentällä kävelemässä alkukäyntejä. Keskustelimme hetken Katherinen kanssa ja sitten lähdettiinkin verryttelemään komeaa arabialaisoria keskiympyrällä. Kehotin Katherinea taivuttamaan Safwania ympyrällä hieman liioitellusti sisälle päin ja samalla ratsastamaan hevosta sisäpohkeella ulko-ohjaa kohti, eipä mennyt kuin hetki ja Safwan kulki erittäin letkeästi, takajalkojaan hienosti käyttäen Katherinen alla. Sama toistettiin toiseen suuntaan, jonka jälkeen aloimme treenaamaan pohkeenväistöjä pitkillä sivuilla. Alkuun Katherine selvästi pyysi pohkeenväistöä liiankin reippain ottein ja väistöt olivat hyvin jyrkkiä, kehotin ratsastajaa rentoutumaan ja istumaan syvälle satulaan, jonka jälkeen aivan kevyin avuin siirrettiin hevonen väistöön. Safwan toimi nyt oikein kauniisti kumpaankin suuntaan. Laukassa työskenneltiin jälleen keskiympyrällä tehden ravi-laukka siirtymiä, niillä saimme Safwanin todella hyvin myös painoavuilla ja lopulta Safwan kuunteli Katherinen istunta-apuja moitteetta; siirtymisten avut olivat lähes huomaamattomia. Loppuraveissa pyysin Katherinea työskentelemään kahdeksikolla, jossa Safwania tuli taivuttaa toisella ympyrällä ulos ja toisella sisälle päin, hieman liioitellusti jälleen ja samalla idealla kuin alkuraveissa. Safwan toimi todella hienosti, liike oli kevyttä ja hevonen vaikutti rennolta. Kehotin Katherinea siirtämään Safwanin käyntiin ja kävelyttämään sen huolellisesti vielä loppuun.


19.07.2013 Kouluvalmennus Helppo B - Dora

Aloitin Isiksen ja hänen arabiori Safwan al Qadirin valmennuksen ohjaamalla ensin ratsukon alkulämmittelyt. Lämmittelyjen aikana pyysin ratsukkoa tekemään yksinkertaisia koulukiemuroita kuten voltteja ja kiemurauria. Pyysin heitä menemään myös keskikäyntiä ja ravia sekä myöhemmin pitkillä sivuilla keskilaukkaa. Harjoitukset onnistuivat hyvin ja Isis hallitsi hyvin hevosensa. Lämmittelyjen jälkeen rupesimme tahkoamaan pohkeenväistöjä. Safwan toimi kuin unelma ja kuunteli ratsastajaansa, taipuen nätisti avuille ja väistäen upeasti. Oli selvää että hevonen osasi hommansa ja sillä olisi varmasti riittänyt kapasiteettia ylemmillekin kouluratsastuksen tasoille. Väistöjen jälkeen pyysin Isistä tekemään pitkillä sivuilla harjoituslaukasta keskilaukkaan siirtymisiä ja lyhyillä sivuilla tekemään pohkeenväistöjä. Seurasin kuinka ratsastaja toteutti pyyntöni ja arabiori toimi jälleen upeasti. Eri laukasta toiseen siirtymisessä ei ollut mitään ongelmia ja lyhyillä kentän sivuilla pohkeenväistöt luonnistuivat. Annoin ratsukon toistaa hetken aikaa tätä kuviota ja päästin heidät sitten menemään välikäyntejä. Hetken kävelyn jälkeen annoin uuden harjoituksen Isiksen ja Safwan-orin tehtäväksi. Pitkillä sivuilla pitäisi tehdä kolme pientä volttia ja lyhyellä sivulla 'pysäytys-peruutus-ravia' harjoitus. Voltit sujuivat hyvin ja ori taipui helposti hiukan pienemmillekin volteille. Lyhyellä sivulla oli ensin hiukan hankaluutta kun Safwan meinasin tarjota käyntiä peruutuksen jälkeen. Käskin Isistä antamaan vahvemmat pohkeet ja yrittämään uudelleen ja pian ori tajusikin homman jujun ja nosti hyvin ravin suoraan peruutuksesta. Hyvin menneen valmennustunnin jälkeen annoin Isiksen loppuverkata itsenäisesti hevosensa.


Päiväkirja
08.02.2014 Tsekki, osa 1 (Helppo B) - Calla

Tänään oli Tsekki vierailumme ensimmäinen valmennuspäivä. Aamulla oli seurannut sivusta ensimmäistä valmennusryhmää ja yhden yksittäisen valmennusta jotta saisin jonkinlaisen käsitteen Esan valmennustyylistä ja siitä mitä tunnin aikana tavoiteltiin sekä tehtiin. Iltapäivällä oli minun ja Safwanin vuoro astua kentälle valmennettaviksi ja kaikki alkoi oikein hyvin. Alkulämmittelyt olivat reippaat ja loppua kohden varsin työstävät. Safwan kulki hyvin allani pysyen avuille valppaana ja tuttuun tapaan meilla synkkasi orin kanssa erinomaisesti. Päivän aiheita olivat keskiravi, keskilaukka ja pohkeenväistöt. Esa oli tunnettuun tapaansa motivoitunut ja innokas valmentaja joka ei hyväksynyt liikkeitä missä oli pienikin virhe tai epäpuhtaus. Onneksi olin valinnut Safwanin reissulle enkä ottanut jotain nuorimmaisista orinklopeistani, eihän tästä olisi tullut silloin yhtään mitään. Safwan taitoi käydyt asiat sulavasti ja ori saikin paljon hyvää kommenttia valmentajaltamme. Pohkeenväistöt olivat meidän varsinainen bravuuri, mutta tehtävät olivat olleet kuitenkin haasteellisia Esan pyydettyä meitä kulkemaan monenmoisia teitä ja matkoja. Lopuksi teimme sitten muutaman keskilaukan harjoituksen minkä jälkeen aloimme lopettelemaan tältä erää loppuverryttelyiden merkeissä.


09.02.2014 Tsekki, osa 2 (Helppo B) - Calla

Eilinen valmennus oli ollu täysin omaa luokkaansa ja tänään meillä oli toinen valmennus kolmesta. Valmentajamme Esa kertoi meidän saapuessa kentälle, että treenaisimme tänään vastalaukkaa kiemurauralla. Siinä se? Kummastelin Esan nyökätessä vastaukseksi. Päähäni vilisi samantien ajatuksia kuinka fyysisesti rankka päivä tästä tulisikaan ja lähdimme sitten tekemään alkuverryttelyjä. Verryttelyistä siirryimme kiemurauralle ja nostimme laukan. Nosto oli tarmokas ja pehmeä mistä Safwan jatkoi eteenpäin aktiivisesti liikkuen. Liike säilyi sujuvana eikä orilla ollut aikomustakaan kadota tasaiselta kuolaintuelta. Vastalaukka onnistuikin hyvin ja muutaman toiston jälkeen keskityimme lopputunniksi vastalaukassa olevaan tasapainoon sillä parilla kerralla Esa oli huomannut tasapainon olevan lähellä pettää. Milläs muullakaan kuin vastalaukkaa jatkamalla pystyimme kehittämään tasapainoa ja tunsinkin jotain erilaista tapahtuvan monien toistojen jälkeen. Viimein valmentajamme Esakin oli tyytyväinen liikkeeseen ja hän antoi hyvät kehut meille.


10.02.2014 Tsekki, osa 3 (Helppo B) - Calla

Viimeinen päivämme Petrovin tilalla alkoi aamutallissa auttamisella ja hyvätuulisella käyskentelyllä tallin alueella. Viimeinen valmennuksemme olikin jo aamusta jotta kerkeisimme vielä käymään maastossa ennen kotiin palaamista. Tulin hyvin toimeen valmentajan kanssa ja hänkin kertoi pitävänsä meidän valmentamisesta. Safwania hän tuntuikin rakastavan yli kaiken sillä hän jaksoi alinomaan kehuskella kuinka hyvältä ori näyttää ja kuinka upeat liikkeet sillä onkaan. Teimme tänään alkulämmittelyiden jälkeen siirtymisiä peruutuksesta raviin kahden käyntiaskeleen kautta ja kun se sujui, jätimme käynnit välistä pois kokonaan. Seuraavana harjoituksena oli siirtymiset harjoituslaukasta keskilaukkaan seki toisin päin. Harjoituslaukassa Safwan liikkui tyypillisesti irtonaisena ja tasapainossa sen takaosan työskennellen eloisasti. Keskilaukassa puolestaan Safwan sai liikkua jonkin verran eloisammassa tempossa turpa luotiviivan edessä ja sen askelpituus oli matkaavoittavampi kuin harjoituslaukassa. Viimeisenä harjoituksenamme jatkoimme siirtymisten ja temponmuutosten parissa sillä toistimme laukkaharjoitusta, mutta nyt teimme sen ravissa. Ravissakin kaikki sujui vallanmainiosti ja viimeisen yhteisen valmennuksemme kunniaksi Esa antoi meidän tehdä itsenäiset loppyverryttelyt. Verryttelyjen aikana keskustelimme käymistämme valmennuksista ja iltapäivällä suoritettavasta maastoretkestä.


15.09.2013 Laatuarvostelu - Calla

Olimme pari viikkoa sitten käyneet ilmoittautumassa kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun tilaisuuteen ja tänään oli vihdoin se päivä kun hevoset saivat tuomionsa. Safwan sai KRJ II-palkinnon pistein 20 (6+7+7) - 41 - 8,5 - 10 - 6 = 85,5. Rakenteesta Safwan sai ensimmäiset pisteet jotka olivat yhteensä 20. Kaksi tuomaria antoivat seiskat ja ensimmäinen kuusi pinnaa. Olen ihan tyytyväinen kyseiseen lopputulokseen emmekä olisikaan voineet paljoa pisteitä korottaa - Safwan näyttää juuri siltä mitä se on. Kilpailumenestys toi orille 41 pistettä sillä kipailutuloksiimme oli ehtinyt kertyä 40 sijoitusta juuri sopivasti ennen laatistilaisuutta ja se yksi lisäpiste tuli tietenkin Cupista mihin osallistuimme heinäkuussa tuloksin 6 / 331. Kilpailumenestyksen pisteytykseen olin kerrassaan tyytyväinen. Vanhempien kilpailutuloksille ei meillä ollut mitään tehtävissä joten siitä osiosta saaduista pisteistä olisi aivan turha marista, mutta sen sijaan jälkeläisten kilpailutuloksiin olisimme voineet parantaa. Kyseisestä osiosta Safwan sai kymmenen pistettä ja maximi olisi ollut 15. Safwanin jälkeläiset eivät kuitenkaan olleet vielä käyneet tarpeeksi kilpailuita antaakseen isälle vaadittavia pisteitä, mutta onhan tuo kymppi parempi kuin ei mitään. Viimeisessä osiossa oli arvosteltavana kaikki mistä saa lisäpisteitä eli orin luonne sekä meidän valmennukset. Maximipisteet olisivat olleet kahdeksan ja me saimme tästä kuusi pistettä. Pisteytys meni mielestäni oikeudenmukaisesti ja Safwan ansaitsi II pystinsä rehellisestä arvostelusta.


20.12.2013 Jalostusasiaa - Calla

Safwan astui viimeksi kasvattajansa al Qadirin tamman Altea al Qadirin jonka varsa muuttaa meille al Najyaan kunhan se ensin syntyy ja vieroittuu emästään. Astutuksia suunnitellessa mieleeni tuli josko pyytäisin jälleen al Qadirilta yhteistyötä saadaksemme hieno varsa Najyaan käyttämällä heidän tammaansa ja tämä sopikin Dinalle paremmin kuin hyvin. Lähdin heille katselemaan tammoja ja silmiini pisti Altea al Qadir joka oli minulle melko uusi tuttavuus. Olin toki nähnyt tamman monesti jo aiemminkin, mutta olin vain ihastellut sitä ajattelematta jos siitä saisi joskus varsan. Alteassa on sukua mitä meidän hevostemme keskuudesta ei löydy entuudestaan mikä onkin todellista plussaa sillä näin saisin laajennettua sukulinjojamme. Altea on potentiaalinen kouluratsu tasolta Helppo A ja tamma onkin menestynyt kilpailuissa kiitettävästi. Ruunikko on varsin kaunis tapaus varustettuna uteliaalla ja älykkäällä luonteella mitä toivon sen periydyttävän tulevalle varsalleenkin. Täydellisen luonteensa lisäksi Altea on hyvärakenteinen ja siro minkä vuoksi se on tuottanut menestystä myös näyttelykehissä niin varsa- kuin aikuisiällä. Varsanäyttelyistä se on voittanut molemmilla kerroilla paras nuori varsa palkinnon ja aikuisluokasta tammalla on jo yksi MVA-sert. Odotan innolla varsaa tästä upeasta yksilöstä ja kun isänä on Safwan - ei varsasta voi tulla muuta kuin täydellinen yksilö joka tulee toivonmukaan menestymään niin koulukentillä kuin näyttelyissäkin.


03.02.2014 YLA tavoittelua - Calla

Olemme parasta aikaa Safwanin kanssa valmistautumassa yleislaatuarvosteluun ja toivonkin kaiken tarvittavan olevan pian valmista jotta voisimme ilmoittautua tilaisuuteen tämän kesän tai viimeistään syksyn aikana. Mitä meiltä sitten vielä uupuu ennen kuin olisimme valmiita seuraavaan haasteeseen? No, meidän täytyy käydä vielä muutamat valmennukset läpi ja koska tahdon panostaa erityisesti tämän hienon herran jälkikasvuosioon, tarvitsemme vielä muutaman jälkeläisen. Safwan on astunut Altea al Qadirin mistä kirjoitinkin jo aiemmin ja kyseisestä varsasta tulee orin kuudes. Samasta yhdistelmästä on yksi aiempi varsa ja muiden jälkeläisten emät ovat al Najyan tammoja. Tuo kuusi olisikin juuri minimimäärä mitä tahtoisin orilla olevan laatuarvostelukelpoisuutta ajatellen, mutta kaksi ensimmäistä Safwanin jälkeläistä eivät ole olleet ollenkaan kisakentillä. Pidän jälkikasvun kilpailumenestystä tärkeänä osana laatuarvostelussa joten nyt Safwanilla olisi vain kaksi jälkeläistä jotka molemmat täyttävät kaikki kriteerit millä on mahdollisuus saada täydet pisteet jälkikasvun osiosta, mutta kaksi on liian pieni määrä. Seuraava varsa tulee Alteasta ja olen lähettänyt Shadiya Arabiansiin pyynnön jos sieltä tulisi meille kolme tilausvarsaa joiden kaikkien isänä on Safwan. Neuvottelut ovat vielä käynnissä joten tammoja ei ole vielä astuttu. Mikäli kaikki astutukset eivät sovikkaan, Safwan astuu pari al Najyan tammaa. Tarkoituksena on siis saada orille vähintään kuusi jälkeläistä jotka täyttävät tietyt kriteerit.


07.02.2014 Tsekin valmennusmatka - Calla

Nousin tänään jo varhain ennen kukonlaulun aikaa ja pakkasin viimeisemmätkin tavarat laukkuihini. Minulle oli tarjottu ainutkertaista mahdollisuutta lähteä kolmenpäivän valmennusmatkalle Tsekkeihin enkä voinut kuin myöntyä tarjoukseen. Valitsin Safwanin ratsukseni tätä kolmea päivää varten ja herra ottikin matkan oikein rennosti. Tila minne menimme päästyämme perille oli sanoinkuvailemattoman upea paikka, Czeslaw Petrovin kilpailutalli. Kyseinen mies toimisi valmentajamme seuraavat kolme päivää ja tuttavemmin kutsuin häntä Esaksi. Toinen syy Esa nimeen oli, että minun oli lähes mahdotonta osata lausua hänen oikea nimensä. Tiluksilta löytyi lukuisia hevosia - oli hannovereja, trakehnereita, puoliverisiä sieltä ja täältä sekä holsteininhevosia. Kaikki nuo ovat menestyneitä kouluratsuja, sarjojensa parhaimmistoa sekä niiden jälkeläisiä jotka tulevat samoissa jäljissä hurjaa vauhtia. Esa kertoi minulle seuraavan kolmen päivän etenemisestä ja tulisimme siis olemaan hänen valmennettavana kolmesti ja viimeisenä päivänä voisimme lähteä porukalla maastoon ihastelemaan maisemia sekä rentoutumaan. Loppupäivä meillä meni keskustellessa ruokapöydän ääressä hevosista ja tiloistamme kaikki maan ja taivaan välillä. Matkamme valmennuksista voit lukea Safwanin valmennuskirjasta.


10.02.2014 Tsekin valmennusmatka - Calla

Viimeiset tunnit Tsekeissä olivat käsillä, mutta aina oli vielä aikaa käydä tekemässä pieni lenkki maastossa. Minä otin ratsukseni tietenkin Safwanin ja Esa haki itselleen jonkun nuoren, tulevaisuuden kouluorin jolla oli tällä hetkellä koulutus vielä vaiheessa. Kuljimme tallilta poispäin tienviertä jonkin aikaa kunnes poikkesimme leveälle metsäpolulle. Siellä oli niin rauhallista ja kaunista, että minun puolestani olisimme voineet jäädä sinne kauemmaksikin aikaa. Jatkoimme matkaa eteenpäin ravissa ja pienen rinteen kohotessa edessämme nostimme laukan. Safwan innostui päästessään kerrankin kentältä pois ja sillä piisasi energiaa vaikka olimmekin tänään aiemmin suorittaneet melko rankan valmennuksen. Nyppylän päällä hidastimme takaisin raviin ja Esan ohjeistuksella kuljimme nyt lammelle päin. Ei kauaa ja edessämme avautui lampi jonka vastarantaa reunusti jylät ja jyrkät, mutta kuitenkin suht pienet kallionlohkareet. Kiersimme lammen ympäri ja lähdimme sitten palaamaan takaisin tallille. Perillä Esan tallityöntekijät ottivat Safwanin vastaan ja lkoivat laittaa oria matkustuskuntoon joten pääsin nopeasti valmistelemaan itseäni matkaa varten. Kolme päivää täällä olivat olleet oikein mukavat ja rentouttavat. Opin Esalta uusia asioita ja kehityimme taas lisää Safwanin kanssa.


08.03.2014 Päivitys nykyhetkeen - Calla

En kerrokkaan teille tässä kirjoituksessa Safwanin kuulumisia vaan käännämme katseen orin neljään jälkeläiseen. Aloitamma Safwanin viimeisimmästä jälkeläisestä Tayyabista, joka syntyi 2013. Tayyab on jäänyt al Najyaan asumaan ja kehittämään kouluratsun taivaltaan. Vajaassa puolessavuodessa ruunikko Tayyab on sijoittunut 39 kertaa kouluratsastusjaoksen kilpailuissa mikä on mielestäni jo hyvä saavutus, ori kulkee selvästi isänsä kavionjälkiä. Tayyabille on siunautunut myös kaksi jälkeläistä, mutta ne eivät ole vielä päässeet kilpailukentille saakka. Toisena vuorossa on Safwanin, vuonna 2012 syntynyt orivarsa Tajwar. Tästä rautiaasta sietääkin olla ylpeä sillä siitä on tullut erittäin hyväluonteinen arabialainen ja puolessavuodessa se on kahminut itselleen pitkän listan sijoituksia kouluradoilta, peräti 70 kappaletta joista tähän mennessä yksi on cup sijoitus. Tajwarin kanssa osallistutaan tänä vuonna kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, aivan kuten sen isän kanssa aikanaan ja myöhemmin rautias tullaan varmasti näkemään YLAn tilaisuudessa, kunhan sillä tehdään vielä parit varsat nykyisten kolmen jälkeläisen lisäksi.


Tämä on virtuaalitalli / This is a SIM-game stable
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Taustakuva © Velvet Factory  |  Kuva © Hauru

Bahie Arabians