Bahie Arabians

Tasnum Wid


Arabialainen täysiverinen SEA, tamma, 149 cm
syntynyt 21.04.2012, VH14-003-0190
kouluratsastus Helppo A
kasvattaja Wid Arabians
omistaja Calla (VRL-11247)
Tasnum saapui al Najyaan keväällä 2014. Wid Arabians oli lopettamassa toimintaansa ja tilan omistaja, shonna, ilmoitti myyvänsä kaikki hevoset. Pakkasin oitis tavarat kasaan ja lähdin Wid Arabiansin tilalle silmäilemään arabialaisia ostomielessä. Olen aina pitänyt Wid Arabiansin hienoista arabialaisista ja näin matkaani lähtikin useampi kappale näitä upeita hevosia, mukaanlukien Tasnum. Suureen hevosrykelmään tarttui matkaan myös Tasnumin emä Tibah sekä isä Jerrico al Qismat, joka muutti meille myös Widistä, tosin hieman näitä aikaisemmin.

Tämä tamma on upea yhdistelmä kahdesta, hienouonteisesta hevosesta ja Tasnum muistuttaakin paljon vanhempiaan. Tasnumin saapuessa meille se osoitti oitis olleen ostamisen arvoinen neitokainen, joka on pitkälle koulutettu kouluratsu ja luonteensakin puolesta varsin erinomainen tyyppi. Tamma on vanhempiinsa verrattuna jonkin verran vilkkaampi tapaus ja tämän huomaa etenkin ratsastaessa. Työskentelyyn Tasnum tuppaa lähtemään kuin jänis makuulta, mutta tätä reaktiota ei kannata pelästyä sillä muutaman nopeatempoisen askeleen jälkeen tamma rauhoittuu omatoimisesti. Selkään noustessa tamma odottaa vielä rauhallisesti aloillaan, mutta ratsastajan antaessa pohjetta pyytäessään sitä eteenpäin, Tasnum innostuu ja lähtee kulkemaan vauhdikkaasti. Ruunikko soveltuu monenlaiselle ratsastajalle, mutta vauhdikasta menoa karttavien ei kuitenkaan kannata nousta tämän ratsun satulaan.


i. Jerrico al Qismat
ii. Jakeem
iii. Qudamah
iie. Siham
ie. Azusena
iei. Gamal
iee. Najya
e. Tibah Wid
ei. Nasir al Din
eii. Nasri al Din
eie. Dala al Din
ee. Thekla
eei. Tohlem
eee. Helena
Kilpailukalenteri

VMRJ 29.05.2016 Valmarya 80km ihanneaika 1 / 16 10p
VMRJ 27.05.2016 Valmarya 80km ihanneaika 10 / 16 1p
VMRJ 25.05.2016 Valmarya 80km ihanneaika 6 / 16 5p
VMRJ 22.05.2016 Minnin 80km ihanneaika 8 / 10 3p
VMRJ 09.05.2016 Valmarya 50km ihanneaika 10 / 20 1p
VMRJ 30.04.2016 VMRJ Cup 30km ihanneaika 21 / 31 2p
VMRJ 21.04.2016 Valmarya 15km ihanneaika 1 / 34 10p

Pisteitä yhteensä: 32


Päiväkirja
02.06.2014 Venyttelyhetki - Calla

Tänään oli meidän vauhtihirmumme Tasnumin venyttelypäivä. Ulkona satoi ja viileä tuuli puhalsi pitkin päivää joten suoritimme venyttelyt tallissa. Vein Tasnumin vesiboksiin ja kiinnitin sen molemmilta puolilta. Tämä olikin tamman ensimmäinen venyttely meillä enkä tiedä milloin sitä on viimeksi venytelty edellisessä kodissaan joten liikkeet tehtiin varovaisesti. Aloitimme takasten taakse- ja eteen viennillä. Näiden jälkeen takasia vietiin ristiin mahan alta ja vedettiin kohti vastakkaista etukaviota. Viimeisinä jalkojen venytyksinä oli takasten vienti sivuille sekä takasten pyöritys mahan alla. Tasnum otti venytykset rauhallisesti ja vaikutti nauttivan tästä hemmottelusta. Vielä ennen kuin tamma pääsisi nauttimaan iltaruokaansa venytimme sen kaulaa tarjoamalla Tasnumille herkkuja sen kyljen vierestä aloittaen mahan kohdalta ja vieden sitä kerta toisensa jälkeen taaemmas. Viimeisenä herkut tarjottiin etujalkojen välistä mahan alta. Tämä toimiikin hyvänä venytyksenä hevosen selälle.


03.06.2014 Koulutreeniä - Calla

Työstimme tällä kertaa melko simppeliä, mutta kuitenkin tehokasta tehtävää. Lämmittelyt sujuivat reippaasti eteen-alas ratsastamalla ja päivän tehtävä aloitettiin heti hyvien lämmittelyiden jälkeen. Meillä oli siis koko kenttä käytettävissä ja jaoimme sen niin sanotusti neljään osaan. Ensimmäinen osa alkoi pitkän sivun keskeltä ja loppui lyhyen sivun keskelle. Tämä pätkä liikuttiin ravissa tehden sivujen kulmaan iso voltti. Seuraava pätkä oli lyhyen sivun puolestavälistä pitkän sivun puoleenväliin ja kulmassa jälleen voltti, mutta nyt menimme laukassa. Kentän loppuosa jaettiin samalla tavalla, mutta laukkaosuuden jälkeen kuljimme jälleen ravissa ja viimeisessä osuudessa otimme laukkaa ennenkuin aloitimme kierroksen uudestaan ravissa. Harjoituksessa oli tärkeää pehmeät ja tarkat siirtymät ja ne onnistuivatkin hyvin. Laukassa Tasnum kulki kuolaimella pyöreänä ja rentona. Ravipätkät teimme harjoitusravissa ja alussa se olikin tunnetusti vaikeampaa Tasnumin reippasta ja suurista askelluksista johtuen. Pääsin kuitenkin nopeasti mukautumaan tamman askeliin ja liikkuminen helpottui.


04.06.2014 Harjoittelua - Calla

Tarkoituksena oli tänään vain hieman läpiratsastaa Tasnumia, mutta reilu puolentunnin liikkumisen jälkeen päädyimme tekemään vielä pientä ratsastustehtävää. Ensin kuljimme hallitusti käynnissä pohkeenväistöä uaralta pituushalkaisijalle ja hyvissä ajoin ennen päätyä teimme suoristuksen. Suoristuksesta nostimme vuorotellen jommankumman laukan jota työstimme hetken pääty-ympyrällä. Tasnum oli oikein hyvin kuulolla ja se oli motivoitunut tekemäämme harjoitukseen. Työskentelimme tämän harjoituksen kanssa molempiin kierroksiin muutamaan otteeseen ja aloimme sitten lopettelemaan tältä erää. Käynnit lähdimme vielä kulkemaan pienelle maastoreitille mikä toimikin niin minuun kuin Tasnumiin varsin rauhoittavasti. Tasnum liikkui rennosti ja pehmeällä tuntumalla hieman päätänsä roikottaen. Päivän harjoitus oli ollut leppoisaa, mutta olimme joutuneet työskentelemäänkin. Huomenna meillä olisi luvassa jälleen valmentautumista. Saa nähdä miten Tasnum reagoi kunnon työskentelyyn parin vapaapäivän jälkeen.Tämä on virtuaalitalli / This is a SIM-game stable
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Taustakuva © Velvet Factory  |  Kuva © Hauru

Bahie Arabians